Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Χτύπησες ρε Λαφαζάνη την κρίσιμη στιγμή!!!



Και δεν νοιάστηκες καθόλου για τους χιλιάδες συντρόφους σου τον ανώνυμο κόσμο του Σύριζα που κάθε μέρα αγωνίζονται στις συνοικίες και τις γειτονιές στα χωριά και στις πόλεις για ένα χαμόγελο για μια ελπίδα σε αυτό τον έρημο τόπο που τον ρημάξανε, και έρχεσαι τώρα που ο κυβερνητικός συνασπισμός κλυδωνίζεται, να μετατρέψεις όλον αυτό το κόσμο σε Σίσυφους. Φτου κι' απ' την αρχή. Με μια ακατανόητη τορπίλη ότι δεν μπορούμε τάχα να κυβερνήσουμε δίνεις φιλί ζωής στους παραπαίοντες και βρυχηθμούς λεόντων στις κότες των καναλιών ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν μπαίνει θέμα κυβέρνησης με την έννοια αυτού που κάνουνε οι άλλοι αλλά μιας στοιχειώδους επαναλειτουργίας των κοινωνικών δομών του κράτους που καταργήθηκαν από τους τροϊκανούς και αυτό με τη συμμετοχή του κόσμου αυτή τη συμμετοχή Παναγιώτη μου που ούτε μπορεί να προβλεφθεί στις λεπτομέρειες της και στις διαστάσεις της από πριν και που εσύ την αγνοείς σαν παράμετρο και λογαριάζεις τα πράγματα με τα τρέχοντα μέτρα και σταθμά και εκείνο το έρημο "ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός" το στέλνεις περίπατο. Και θα θέλεις κιόλας με αυτά που λες να μείνουμε και να αγωνιζόμαστε. Για να κάνουνε τι ρε Παναγιώτη; Οι καιροί ου μενετοί ζούμε πρωτοφανέρωτες καταστάσεις ο κόσμος περιμένει και συ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος που η ιστορία το έφερε να σηκώνει αυτή τη στιγμή τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού έρχεσαι και λες ότι δεν γίνεται τίποτα. Τι κριμα! Και δυο φορές ...τι κρίμα! γιατί γεράσαμε στην Αριστερά και ξέρουμε πολύ καλά ότι τα κίνητρα σου Παναγιώτη μου είναι ταπεινά!

Σημείωση: άκουσα τις εξηγήσεις του στο Κόκκινο και δυστυχώς είναι μία από τα ίδια της ...λαφαζάνειας τακτικής (ναι μεν αλλά είπα ξείπα παρεξηγήθηκα).

2 σχόλια:

lipiotis είπε...

Οργή,έχασαν και οι λέξεις,το νόημα τους.Είναι έξω και πέρα από κάθε λογική αυτή η συμπεριφορά.Προσυπογράφοντας το κείμενο σου,θεωρό ότι αυτές οι τακτικηστικες συμπεριφορές,είναι ύβρεις στο πρόσωπο όλων μας,σε εκατομμύρια συνανθρώπους μας που έχουν πιάσει πάτο.Τώρα για τις διευκρίνησις και τα κουραφέξαλα που ακολουθούν την τορπίλη είναι άπλα για να ψαρεύουν σε θολά νερά.Παλιά μου τέχνη κόσκινο,μόνο που είμαστε σε άλλες εποχές,κάποιοι ξέμειναν πίσω.Τα χαιρετίσματα μου σε εκείνο τον Κορίνθιο που έλεγε τα ίδια και όλοι μαζί στα τσακίδια.

navarino-s είπε...

@lipiotis
Αλλά εκείνο που με πειράζει πιο πολύ ρε Μιχάλη είναι εκείνα τα ταπεινά κίνητρα που γράφω στο τέλος γιατί εμπεριέχουν το φόβο της ματαίωσης όλων των προσπαθειών των ανθρώπων για έναν κόσμο καλύτερο.
Σε χαιρετώ!