Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μετεκλογικά παράδοξα!!!



1. Όταν προεκλογικά ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στην υποθετική περίπτωση που για τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης χρειαζόντουσαν 5 ψήφοι τις οποίες θα τις έδινε ως ανοχή το κόμμα του κ. Καμμένου, θα τις αποδεχόταν, έπεσε τόση λάσπη εναντίον και των δύο, από Σαμαρά, Βενιζέλο και τα συντεταγμένα μαζί τους μίντια, όση δεν έχει ξεβράσει για 1000 χρόνια ο Κίτρινος Ποταμός στο τεράστιο δέλτα του. Από χτες το μεσημέρι τσιμπιόμαστε για το αν είμαστε ξύπνιοι που ακούμε τους ηγέτες των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων να δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να δώσουνε ψήφο ανοχής σε αριστερή κυβέρνηση!!!
2. Τα ίδια πάλι κόμματα και μίντια μέσα στο λασπολογικό τους παραλήρημα επέμεναν να εντάσσουν τον Σύριζα στα  κόμματα της δραχμής της δυστυχίας και της αλβανοποίησης, ενώ στο πρόγραμμα του εδώ και χρόνια δηλώνει σταθερά τον φιλοευρωπαϊκό του προσανατολισμό και τη θέση του υπέρ του ευρώ, είναι και μέλος μάλιστα του αριστερού ευρωπαϊκού  κόμματος. Και από χτες ξάφνικα το θυμήθηκαν και ο Σύριζα αποκαλείται από τους ίδιους: φιλοευρωπαϊκό κόμμα!!!
3. Όλοι οι προαναφερθέντες άριστοι μαθητές της γκαιμπελικής τακτικής εξανίστανται και σχίζουνε τα ιμάτια τους, επειδή μπήκανε οι αρβύλες της χρυσής αυγής στη Βουλή!!!

8 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

Μια απορία που έχω (ολίγον τι άσχετη με την παρούσα ανάρτηση), ο Τσίπρας πώς ισχυρίζεται ότι σκέφτεται να ζητήσει τη βοήθεια του ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Μπορεί να ζητήσει βοήθεια εξωβουλευτικού κόμματος;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΝΑΒΑΡΙΝΟ

Μιας και μιλας για τη Χρυσή Αυγή ριξε μια ματια σε αυτό.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15012
Και μαλιστα στη φράση
Όμως ο Αλέξης Τσίπρας (με τις ενθουσιώδεις παραινέσεις μεταξύ άλλων του «εκσυγχρονιστή»(!) Παπαδημούλη) πρόκειται να προτείνει συγκυβέρνηση σε ένα κόμμα μπροστά στους στόχους του οποίου τα οράματα της Χρυσής Αυγής είναι παραμύθια για μικρά παιδιά: Το ΚΚΕ.
Ειναι ενα αρθρο που γράφτηκε σημερα 8/5 απο τον υποψηφιο βουλευτή της Δράσης και γνωστο νεοφιλελευθερο δημοσιογράφο Τακη Μιχα ,ο οποιος προσφατα είχε προτείνει την οπλοφορία των πολιτών για να προστατεύονται απο τα κακοποιά στοιχεία.
Τώρα αν σε αυτό προσθέσεις τις θέσεις τοου νεοφιλελευθερου σχηματισμού Δημιουργία Ξανά του θ.Τζήμερου που προτεινει να χρησιμοποιούνται οι μετανάστες σαν φτηνο εργατικό δυναμικό σε ειδικα διαμορσφωμένες οικονομικές ζώνες οπου θα κατοικούν και θα εργάζονται με ελαχιστοη αμοιβή (http://www.dimiourgiaxana.gr/index.php/metanasteftiko ).Αλλα και και το γεγονός ότι αυτό που ενόχλησε τους νεοφιλελευθερους δεν ειναι τόσο η είσοδος της Χρυσης Αυγής στη Βουλή όσο η ανοδος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεις ευκολα να καταλάβεις με ποιών την ανοχη οι αρβύλες μπηκαν στην Βουλή.
Τελικά μηπως τα πραγματα (χωρις αυτό να αναφέρεται σε κανενος είδους συνομοσιολογία) ειναι περισσότερο σοβαρά απο ότι φαίνονται ;Και συγκεκριμένα μήπως τελικά το αυγό του φιδιού επωάζεται και σε άλλους χώρους πέραν της Χρυσής Αυγής ;



Φιλικά

Γιώργος

navarino-s είπε...

@γυάλινο δάκρυ
Είναι σωστή η απορία σου αλλά εγώ νομίζω, μιας και τα νούμερα δεν βγαίνουν για κυβέρνηση, ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί σε συμφωνία κοινής καθόδου στις επόμενες εκλογές για να πάρει η αριστερά το μπόνους των 50 εδρών.

navarino-s είπε...

@Ανώνυμος
Φίλε Γιώργο το διάβασα το άρθρο και συμφωνώ με το πνεύμα του, μόνο που εγώ νομίζω ότι η πρόταση προς το ΚΚΕ γίνεται μόνο και μόνο με κριτήρια ...στριμώγματος του συγκεκριμένου χώρου αφού είναι γνωστό ότι μετά την τραυματική εμπειρία του '89 και το αποδεκάτισμα του από τους ...ρεφορμιστές, ο Περισσός φυσάει και το γιαούρτι σε τέτοια θέματα!
Το άρθρο του Τζήμερου δεν το διάβασα επειδή είναι πολύ μεγάλο και εγώ έχω σαν αρχή μόνο μικρά κείμενα για το pc. Αλλά πιστεύω αυτό που γράφεις και δεν με εκπλήσσει γιατί όπως εύστοχα παρατηρείς πρόκειται για νεοφιλελεύθερο σχηματισμό.
Στην τελευταία σου πρόταση πάντως, με την οποία και συμφωνώ απολύτως,συμπυκνώνεις τη μεγάλη και πραγματική απειλή για την κοινωνία μας που εμένα με φοβίζει πολύ και είναι αυτός ο φόβος ο πυρήνας και το ερέθισμα για την σημερινή μου ανάρτηση.

Roadartist είπε...

Γιατί μου δίνεται η εντύπωση πως θέλουνε να 'πλασάρουνε' την κυβέρνηση στον Τσίπρα και έπειτα να κάνουν τα πάντα για να αποτύχει;
Νομίζω πως έχουμε πολλά να δούμε το επόμενο διάστημα. Οι δημοσιογράφοι ας τιμήσουν τη δουλειά τους, ακόμη κ τώρα κατευθυνόμενοι.

Γιώργος είπε...

Οι γκεμπελο-δημοσιοκάφροι θα λογοδοτήσουνε μαζί με τα αφεντικά τους, όταν ελευθερωθεί αυτός ο τόπος...

Το ξέρουνε και Τρέμουνε!

navarino-s είπε...

@Roadartist
Κοίτα ρε φιλενάδα που και εμένα η ίδια εντύπωση μου δίνεται χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί!!!

navarino-s είπε...

@Γιώργος
Πολύ εύστοχα το λες φίλε Γιώργο: ...Τρέμουνε!!!