Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σύντομο ανέκδοτο: «ελεύθερα ο λαός ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα»!!!




Μόνο σαν τέτοιο μπορεί να εκληφθεί όλο αυτό το εφιαλτικό έργο τρόμου με την κλιμακούμενη ένταση που παίζεται τις τελευταίες ημέρες από τα κόμματα της συγκυβέρνησης τα μίντια και τους έξωθεν πάτρωνες τους. Απροκάλυπτα σκαιότατα και ιταμά απειλούν εμάς και τα παιδιά μας με τον όλεθρο και την καταστροφή, με τον Αρμαγεδδώνα της Αποκάλυψης του Ιωάννη, αν δεν συμμορφωθούμε προς τα υποδείξεις και δεν ψηφίσουμε τα κόμματα τους την ίδια στιγμή που ομνύουν στην «ελεύθερη έκφραση της βούλησης του λαού». Εφιαλτικά σενάρια του μέλλοντος μας που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι σεναριογράφοι του Χόλυγουντ περιγράφουν το μεγάλο κακό που θα μας βρει αν δεν μπορέσουν τα δυο κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση. Οι φιγούρες των δυο πολιτικών αρχηγών, των τηλεπαρουσιαστών, της Λαγκάρτ και του Σόϊμπλε με τραβηγμένα τα χαρακτηριστικά των απειλητικών τους προσώπων και με μάτια που βγάζουν φωτιές μπαινοβγαίνουν τις νύχτες στα όνειρα μας. Άνθρωποι κάθιδροι πετιούνται μέσα στην νύχτα με δυνατό λαχάνιασμα. Άλλοι τρέχουν στην τουαλέτα για κατούρημα και άλλοι στην κουζίνα για ένα ποτήρι νερό. Μερικοί βγαίνουνε στη βεράντα και ανάβουν τσιγάρο. Κάποιοι το ρίχνουν στη φιλοσοφία, σκέφτονται τον Καβάφη:

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις
αν δεν τους κουβανείς μές στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

και κάποιοι από αυτούς δικαίως μονολογούν: «μα για κάτσε ρε μπαρμπα Κώστα, μπορεί κανείς να κουβαλήσει μέσα του το …..Βενιζέλο;».

1 σχόλιο:

eApenanti είπε...

Εγώ πάντως βγαίνω στν βεράντα μου, ανάβω ένα τσιγάρο, βάζω ένα ρακί και προσπαθώ να φανταστώ τις φάτσες των τροϊκανών το βράδυ της Κυριακής.