Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Είναι πολλά λεφτά τα 540 ευρώ καθαρά!!!


1. Έτσι λέει τώρα η Τρόϊκα που θέλει να βάλει κι' άλλο μαχαίρι στις πετσοκομμένες ήδη αμοιβές του ιδιωτικού τομέα καθώς της άνοιξε η όρεξη και δεν θέλει να σταματήσει με τίποτα! Και αυτή τη δόλια συμπεριφορά που δεν έχει να κάνει με τα δημόσια ελλείμματα και το χρέος -τα ίδια έκανε και πέρυσι- πρέπει να την προσέξουν και αυτοί οι λίγοι αφελείς  που επιχαίρουν κάθε τόσο με τις καρατομήσεις του δημόσιου τομέα: οι τύποι με τις τσάντες ήρθαν για να μας κάνουνε όλους Κινέζους!


2. Αυτό που έγινε προχτές με τους απόστρατους αξιωματικούς στο Πεντάγωνο αποτελεί μιαν άλλη όψη του κοινωνικού καζανιού που κοχλάζει! Όλες οι βαθμίδες ενός προσηλωμένου στην πειθαρχία κοινωνικού σώματος -ακόμη και τα πραξικοπήματα γίνονται συντεταγμένα- σε ένα ξέσπασμα οργής, ορμούν ως άγριος όχλος και καταλαμβάνουν τον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Και είναι η πρώτη φορά που δεν εγκαλείται ο Σύριζα ως υποκινητής τους.



Ελλάς!!!!!!!! Ελλάς!!!!!!!! Ελλάς!!!!!!! 


3. Οπότε μέσα σε αυτό το κουλουβάχατο και τις διαρκείς καρπαζιές που τρώμε, ακούγεται τελείως παράταιρο για να μην πω σαν βαριά ειρωνεία, το μυριόστομο εκκωφαντικό και κοφτό σύνθημα: "Ελλάς" που παίζει στην τηλεόραση μια ιδιωτική εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας!

2 σχόλια:

dyosmaraki είπε...

Οι απαιτήσεις της τρόϊκας για τις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα είναι παντελώς παράλογες. Υποτίθεται πως τα ελλείμματα απορρεόυν από τα προβληματικά δημοσιονομικά. Με τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα μήπως θα εξοικονομήσει χρήματα το ελληνικό δημόσιο? Οχι. Κάποιοι ιδιώτες εργοδότες θα τρίβουν τα χέρια τους γιατί θα κερδίζουν περισσότερα. Επίσης η μείωση των αμοιβών σημαίνει λιγότερους φόρους για το κράτος αλλά και λιγότερα έσοδο στα ασφαλιστικά ταμεία. Πάνε καλά??? Απλοί υπολογισμοί που μέχρι και ένας μπακάλης ξέρει να τους κάνει. Ποιό θα είναι το κέρδος δηλαδή για να καταλάβω???
Καλησπέρες πολλές έπειτα από αρκετό καιρό που έχω να περάσω

navarino-s είπε...

@dyosmaraki
Όπως τα λές: "απλοί υπολογισμοί..." αλλά οι τύποι φαίνεται δεν χορτένουν!
'Εχεις και τη δική μου καλησπέρα μόνο που μου συνέβησαν πολλά όσο καιρό έχεις να περάσεις:
http://navarino-s.blogspot.com/search?updated-max=2011-07-03T21%3A27%3A00%2B03%3A00&max-results=5