Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ!!!


Επειδή, αγαπητοί αναγνώστες, όλα τα ΜΜΕ εκάλυψαν επί τροχάδην και αποσπασματικά την τόσο σημαντική για τον ελληνισμό είδηση, κατορθώσαμε με τη βοήθεια του ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη να βρούμε ολόκληρο το κείμενο και το οποίο σας παραθέτουμε:

«Δεόμεθα εις τον Πανάγαθον Θεόν ίνα στέρξει δια της φολοστόργου αυτού μερίμνης τας προσπαθείας του αγαπητού εν Χριστώ αδελφού μας Αναστασίου Ρουβέως, προς διάκρισιν εις τον διεξαχθησόμενον προσεχή διαγωνισμόν άσματος της Ευρωβυζιάδος. Ούτως, άλλωστε επράξαμεν και κατά το πρόσφατον παρελθόν, δεόμενοι υπέρ των ετέρων διαγωνισθέντων αδελφών ημών και τέκνων εν Κυρίω αγαπητών, οίον της Καλομοίρεως, Σαρμπέλεως, Άννης Βίσσεως και Ελένης Παπαρίζεως.
Και τούτο πράττωμεν διότι πιστεύομεν ακραδάντως ότι ο ευγενούς αμίλλης και λίαν ευπρεπής και σεμνός ούτος διαγωνισμός άσματος προάγει την πνευματικήν καλλιέργειαν των ανθρώπων και τυγχάνει απολύτως σύμφωνος με την παραίνεσιν του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου: «υψώθητε!». Ως μία έντονος υπόμνησις της υπέρ τα γήινα ανωτερότητος του ανθρώπου, ως αναζήτησις μίας πηγής πνευματικής ικανοποιήσεως και χαράς.
Παρομοίως και δια το διαγωνιζόμενον άσμα «This is our night» ό εστί μεθερμηνευόμενον: «Αύτη εστί η ημετέρα νύξ», ακραδάντως επίσης πιστεύομεν ότι αναδεικνύει τον πλούτον της μητρικής ημών γλώσσης και ότι οι καλλιεπείς και λίαν εμβριθείς στίχοι του, εμπεριέχουν μηνύματα ηθικής εξυψώσεως».


Εμείς αγαπητοί αναγνώστες δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο παρά «shit in our faces» ό εστί μεθερμηνευόμενον: Βράσε ρύζι Πολυχρόνη!!!!

21 σχόλια:

Tyler Durden είπε...

αγαπητέ σοφολογιώτατε, δέξου την ταπεινή μου γνώμη και κάνε μία μικρήν διόθωσιν εις το ελληνιστί άψογον εμψυχωτήριον κείμενον, ώστε να πληρεί άπαντες τις προϋποθέσεις να εισέλθει εις το Πάνθεον των αριστουργημάτων της πανάρχαιης ελληνικής γλώσσης μας.

Ο εν λόγω μείζονος εθνικής σημασίας μουσικός διαγωνισμός είναι γλωσσικά και εθνικά δεοντολογικό όπως μεταφρασθεί εις "Ευρωβυζιάς" (γενικής της Ευρωβυζιάδος).

με -υ κιόλας διότι σύμφωνα με τα λιακο-πλευρικά λεξικά, η λέξη vision είναι ελληνικότατη, προέρχεται από το βυζί, μια και αποτελεί ένα από τα πρώτα μερη του γυναικείου σώματος που καθηλώνεται το αντρικο μάτι/όραση, αλλά και η φαντασία του εξ ου και η διτή ονομασία της λέξης Vision (όραση/όραμα)

navarino-s είπε...

@Tyler έχεις απόλυτο δίκιο και σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση παρέμβαση και τη βοήθεια σου! Ήδη η λέξη ...απεκατεστάθη!

cynical είπε...

καλημερα navarino-s
και ελεγα μεσα που πώς να κλινεται στη γενικη ο Ρουβάς, πώς να κλινεται...

Την επικληση του αγιου πνευματος δεν ειδα μεσα στο κειμενο, και ανησυχω!

@Τυλερ, τον εφαγες τον Μπαμπινιωτη.

ange-ta είπε...

καταπληκτικό!!!!!

Αλλά, κατα βάθος γιατι να μην τα λέει αυτά η εκκλησία; Τι άλλα να λέει δηλαδή; Φροντίζει για τα πρόβατα του ο καλός ποιμένας.

navarino-s είπε...

@cynical καλημέρα!
Και που να δεις στη δοτική πως κλίνεται;

navarino-s είπε...

@ange-ta έχεις απόλυτο δίκιο και δεν το είχα δει από αυτή τη σκοπιά! Πελατεία θέλουν οι άνθρωποι και πάνε με το συρμό. Άλλωστε: "Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα" που λέει και το τραγούδι!

γυάλινο δάκρυ είπε...

Ακόμα γελάω! Καταπληκτικό! Τον Ρουβά Αναστάσιο δεν τον λένε αντί για Διονύσιο; Έτσι νομίζω..

ΑΝΩΝΥΜΗ είπε...

Έλεος...λες και ο Ρουβας και το τιθεση θα διεκδικήσει είναι το μόνο μας πρόβλημα!!

the monkeys είπε...

"Παρομοίως και δια το διαγωνιζόμενον άσμα «This is our night» ό εστί μεθερμηνευόμενον: «Αύτη εστί η ημετέρα νύξ», ακραδάντως επίσης πιστεύομεν ότι αναδεικνύει τον πλούτον της μητρικής ημών γλώσσης και ότι οι καλλιεπείς και λίαν εμβριθείς στίχοι του, εμπεριέχουν μηνύματα ηθικής εξυψώσεως"

AXAXAAXAAXAAXAAXAAXAAXA!!!!!!!!! Πωπω έχω λιώσει από τα γέλια...πέφτω από το κλαδί μου ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

Πάντως Θανάσης δεν λέγεται???? Αχαχαχα...δεν εντέχω άλλο!!

navarino-s είπε...

@γυαλινάκι μου γειά σου! Δεν γνωρίζω το πραγματικό όνομα του καλλιτέχνη και κράτησα την πελοποννησιακή εδοχή του "Σάκης". Άλλωστε δεν με διαφωτίζετε και εσείς, τα monkakia μιλάνε για Αθανάσιο.

navarino-s είπε...

@cottonaki μου γειά σου!
...και μάλιστα από έναν "πνευματικό ηγέτη", υποτίθεται!

navarino-s είπε...

@monkakia μου γειά σας!
Λες για κλαδί και ανησύχησα: δεν πιστεύω να αρχίσατε κι'όλας να σκαρφαλωνετε στα δεντράκια των υπό κατάληψη πάρκων της Ναυαρίνου και της Πατησίων;

Μένω υπόχρεως για τα ελληνικά, και με θ παρακαλώ!

Unknown είπε...

Τρομερο ναβαρινο!!!χαχαχα..μια απορια η λεξη Ρουβας ειναι α κλισις ουσιαστικων??χαχαχα

navarino-s είπε...

@Mr Arvulas:
Υπάρχει και η κλίσις της μεγαλοπρέπειας που δεν κάνετε στο σχολείο και βάσει αυτής το όνομα λαμβάνεται πάντα ασυναίρετο: Ρουβέας και όχι Ρουβάς, γενική του Ρουβέως!!!!!!!!!!

Saq είπε...

Χαχα, μπράβο navarino πολύ ωραίο αυτό που έγραψες πολύ γέλιο! Να ρωτήσω και κάτι... έγινε όντως κάποια δημοσίευση ευλογίας από τον πατριάρχη ή έτσι το έγραψες;

Υ.Γ Το ρουβά πάντως, αναστάσιο τον λένε.

navarino-s είπε...

@newton, την ευχή την έδωσε δημόσια στις κάμερες και περιέχει αρκετά από αυτά που γράφω ενώ τα υπόλοιπα είναι από κάποιο μήνυμα του που βρήκα στο ιντερνετ.

Τελικά επικρατεί το Αναστάσιος γιατί μέχρι τώρα ήταν 1-1 Αθανάσιος ή Αναστάσιος, και αυτομάτως διορθώνεται!

the monkeys είπε...

Πάντως το όνομα του Σάκη έχει απασχολήσει πολύ τον κόσμο. Δες εδώ navarino μας!!!! Αχαχαχαχα

http://www.rockarolla.gr/tripani/blog/id/sakhhhhhhhhhhh/5699.htm

navarino-s είπε...

@mankaki1 σ'ευχαριστώ για την υπόδειξη, με έβγαλες από την αμηχανία γιατί αποδείχτηκε πως ήταν ένα δύσκολο πρόβλημα η προέλευση του....Σάκη!

Βρομιστεράκι είπε...

ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ!!!

navarino-s είπε...

@βρομιστεράκι μου γειά σου! Είναι από του δικού σου ρεπερτορίου το ποστ!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.